Цитата:
Сообщение от 123456br Спеції в глінтвейні часто забивають саме вино. Беру сухе червоне, а в результаті відчуваю тільки корицю і гвоздику. Пробував зменшувати кількість, але тоді смак виходить порожній. Не розумію, де межа, щоб вино залишалось основою, а спеції були фоном. Які комбінації реально працюють, без перевантаження аромату і гіркоти. |
Я перестав експериментувати навмання і просто почав контролювати баланс. Беру нейтральне сухе або напівсухе вино, без яскравої дубової ноти. Спеції тільки цілі, жодних мелених. Кількість мінімальна, краще додати пізніше, ніж прибирати гіркоту. Спочатку прогріваю вино окремо, окремо прогріваю спеції у воді кілька хвилин, потім з’єдную і даю настоятись. Так смак чистіший.
Тут
https://lubystok.shop/category/dlia-hlyntveina нормальна суміш спецій для глінтвейну, але я все одно додаю не всю. Висипаю половину, пробую, даю постояти. Якщо вино ще звучить, тоді можна трохи підсилити. Головне не поспіх і не кип’ятити, тоді нічого не перебиває.