![]() |
Спеції не перебивають вино? Спеції в глінтвейні часто забивають саме вино. Беру сухе червоне, а в результаті відчуваю тільки корицю і гвоздику. Пробував зменшувати кількість, але тоді смак виходить порожній. Не розумію, де межа, щоб вино залишалось основою, а спеції були фоном. Які комбінації реально працюють, без перевантаження аромату і гіркоти. |
Проблема зазвичай не в кількості, а в наборі. Якщо кидати все підряд, вино зникає. Для мене працює мінімум. Кориця паличкою, не мелена. Гвоздика одна або дві, не більше. Цедра без білої частини. Кардамон тільки роздавлений. Мускатний горіх не тру, а ледве торкаюсь ножем. Так вино читається, а спеції лише підтримують. |
Ще важливо, коли саме додавати спеції. Якщо варити разом довго, вони вбивають все. Я грію вино до гарячого стану, не кип’ячу. Потім додаю спеції і тримаю 5-7 хвилин під кришкою. Після цього все виймаю. Так аромат є, але смак вина залишається. І краще не сипати мелений перець чи готові порошки, вони швидко домінують. |
Цитата:
Тут https://lubystok.shop/category/dlia-hlyntveina нормальна суміш спецій для глінтвейну, але я все одно додаю не всю. Висипаю половину, пробую, даю постояти. Якщо вино ще звучить, тоді можна трохи підсилити. Головне не поспіх і не кип’ятити, тоді нічого не перебиває. https://i.postimg.cc/XXsdBZLv/zobrazenna.png |
| Текущее время: 04:22. Часовой пояс GMT +2. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot
В случае копирования информации необходимо всталять ссылку на первоисточник