Автозапчасти по Украине

Автозапчасти по Украине (http://www.autoriginal.com.ua/forum/)
-   Трёп (http://www.autoriginal.com.ua/forum/tryop/)
-   -   Спеції не перебивають вино? (http://www.autoriginal.com.ua/forum/tryop/8981-spec-ne-perebivayut-vino.html)

123456br 22.12.2025 23:53

Спеції не перебивають вино?
 
Спеції в глінтвейні часто забивають саме вино. Беру сухе червоне, а в результаті відчуваю тільки корицю і гвоздику. Пробував зменшувати кількість, але тоді смак виходить порожній. Не розумію, де межа, щоб вино залишалось основою, а спеції були фоном. Які комбінації реально працюють, без перевантаження аромату і гіркоти.

Alex 23.12.2025 00:00

Проблема зазвичай не в кількості, а в наборі. Якщо кидати все підряд, вино зникає. Для мене працює мінімум. Кориця паличкою, не мелена. Гвоздика одна або дві, не більше. Цедра без білої частини. Кардамон тільки роздавлений. Мускатний горіх не тру, а ледве торкаюсь ножем. Так вино читається, а спеції лише підтримують.

qwe12345 23.12.2025 00:04

Ще важливо, коли саме додавати спеції. Якщо варити разом довго, вони вбивають все. Я грію вино до гарячого стану, не кип’ячу. Потім додаю спеції і тримаю 5-7 хвилин під кришкою. Після цього все виймаю. Так аромат є, але смак вина залишається. І краще не сипати мелений перець чи готові порошки, вони швидко домінують.

Dualside 23.12.2025 00:13

Цитата:

Сообщение от 123456br (Сообщение 23808)
Спеції в глінтвейні часто забивають саме вино. Беру сухе червоне, а в результаті відчуваю тільки корицю і гвоздику. Пробував зменшувати кількість, але тоді смак виходить порожній. Не розумію, де межа, щоб вино залишалось основою, а спеції були фоном. Які комбінації реально працюють, без перевантаження аромату і гіркоти.

Я перестав експериментувати навмання і просто почав контролювати баланс. Беру нейтральне сухе або напівсухе вино, без яскравої дубової ноти. Спеції тільки цілі, жодних мелених. Кількість мінімальна, краще додати пізніше, ніж прибирати гіркоту. Спочатку прогріваю вино окремо, окремо прогріваю спеції у воді кілька хвилин, потім з’єдную і даю настоятись. Так смак чистіший.
Тут https://lubystok.shop/category/dlia-hlyntveina нормальна суміш спецій для глінтвейну, але я все одно додаю не всю. Висипаю половину, пробую, даю постояти. Якщо вино ще звучить, тоді можна трохи підсилити. Головне не поспіх і не кип’ятити, тоді нічого не перебиває.
https://i.postimg.cc/XXsdBZLv/zobrazenna.png


Текущее время: 04:22. Часовой пояс GMT +2.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot
В случае копирования информации необходимо всталять ссылку на первоисточник