![]() |
| |||||||
| Трёп Общение без границ. Болтаем на любые темы, спорим о чём угодно и с кем угодно, устраиваем разборки, но не забываем о взаимоуважении. |
![]() |
| | LinkBack | Опции темы | Опции просмотра |
| |
| | #1 (permalink) |
| Senior Member |
Хочу приготувати крем-суп із грибів, але не впевнений, які краще вибрати. Шампіньйони підійдуть, чи краще лісові гриби? Можливо, суміш різних видів зробить смак насиченішим? Цікаво, чи є різниця в консистенції супу, якщо брати печериці або підосичники. Хочу, щоб крем-суп був густий і ароматний, без гіркоти.
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Senior Member |
Лісові гриби дають насиченіший смак, особливо підосичники або білі, але печериці роблять суп м’якшим і однорідним. Часто роблю суміш, тоді смак і аромат збалансовані. Якщо використовувати тільки печериці, додаю трохи цибулі і часнику, щоб підкреслити грибний аромат. Важливо гриби обсмажити перед додаванням у суп, тоді крем виходить ніжний і насичений.
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| Senior Member |
Чи варто змішувати печериці і лісові гриби приблизно 50 на 50, щоб поєднати кремовість і аромат? Чи справді потрібно одразу після нарізання обсмажувати гриби на вершковому маслі, щоб смак став глибший? Чи має сенс додавати трохи сухого білого вина для підсилення аромату? Якщо потрібен більш гладкий крем, чи достатньо добре пробити суп блендером і додати трохи вершків?
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Senior Member |
Я готую печериці, підосичники і білий гриб, обсмажую на вершковому маслі з цибулею, потім додаю трохи часнику і трохи води або бульйону, доводжу до кипіння. Потім збиваю блендером до однорідності і додаю вершки для кремовості. Якщо хочеться насиченішого смаку, можна спробувати рецепт грибного крем супу https://www.torchyn.ua/recipes/gribnoj-krem-sup від Торчин, там добре показано, як краще комбінувати гриби і вершки. Завдяки обсмаженню аромат стає глибокий, а консистенція виходить гладка і ніжна. Рекомендую робити невелику кількість одразу, тоді смак максимально концентрований, а текстура кремова. Також можна додати трохи мускатного горіха або чорного перцю для легкого відтінку, але не переборщувати, щоб не заглушити гриби. |
| | |
![]() |
| |