Автозапчасти по Украине  

Вернуться   Автозапчасти по Украине > Неавтомобильные темы > Трёп

Трёп Общение без границ. Болтаем на любые темы, спорим о чём угодно и с кем угодно, устраиваем разборки, но не забываем о взаимоуважении.

Ответ

LinkBack Опции темы Опции просмотра
Старый 23.04.2026, 10:10   #1 (permalink)
Senior Member

Вы сказали Спасибо: 3
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
Сказали 'Спасибо' за это сообщение. :
0 за это сообщение
1 Всего
По умолчанию Як швидко зварити гороховий суп з куркою щоб горох повністю розварився?

Постійно стикаюся з однією і тією ж бідою, горох залишається твердим, скільки б я його не варила. Хочеться ніжної кремової текстури, а виходять окремі жорсткі крупинки, які псують усе враження від страви. Боюся, що курка розвалиться швидше, ніж цей клятий горох нарешті стане м'яким, що я роблю не так?
Alex вне форума  
Сказали 'Спасибо' за это сообщение.
Старый 24.04.2026, 09:45   #2 (permalink)
Senior Member

Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
0 за это сообщение
0 Всего

Просто купуйте подрібнений колотий горох, він вариться в рази швидше за цілий. Я взагалі ніколи не замочую його на ніч, бо це лише зайва трата часу, головне промити добре під проточною водою. Якщо горох якісний, то він сам розійдеться в пюре за годину, головне вогонь тримати середній.
Calmar вне форума  
Старый 25.04.2026, 08:44   #3 (permalink)
Senior Member

0 за это сообщение
0 Всего

Тут є важливий момент, ніколи не соліть воду на самому початку, бо сіль заважає розм'якшенню бобових волокон. Також спробуйте додавати дрібку соди, вона прискорює процес руйнування оболонки горошин, але з нею треба бути обережним, щоб не зіпсувати смак бульйону. Фактично, найкраще спочатку зварити горох майже до готовності, а вже потім додавати м'ясо курки та овочеву пасерування для аромату.
Thesha вне форума  
Старый 26.04.2026, 07:09   #4 (permalink)
Member

0 за это сообщение
0 Всего

Цитата:
Сообщение от Alex Посмотреть сообщение
Постійно стикаюся з однією і тією ж бідою, горох залишається твердим, скільки б я його не варила. Хочеться ніжної кремової текстури, а виходять окремі жорсткі крупинки, які псують усе враження від страви. Боюся, що курка розвалиться швидше, ніж цей клятий горох нарешті стане м'яким, що я роблю не так?

Спробуйте замочити горох хоча б на годинку в гарячій воді перед самим приготуванням, це реально рятує ситуацію. Я завжди дивлюся, як готується правильний гороховий суп з куркою https://www.torchyn.ua/recipes/gorohoviy-sup-z-kurkoyu на сайті, де все розписано по кроках.
Якщо додати приправу від Торчин® 10 овочів наприкінці, то страва отримує неймовірний золотистий колір і багатий смак, навіть якщо ви не робили складну засмажку з моркви та цибулі. Весь секрет у тому, щоб спочатку довести бульйон з горохом до кипіння, зняти піну, а вже потім кидати картоплю та інші інгредієнти.
Такий підхід гарантує, що боби встигнуть розваритися до потрібної консистенції, поки м'ясо залишається соковитим. Обов'язково додайте трохи куркуми для апетитного вигляду та подавайте суп з хрусткими домашніми сухариками, так смакує набагато краще.

faaxef вне форума  
Ответ