Автозапчасти по Украине  

Вернуться   Автозапчасти по Украине > Неавтомобильные темы > Трёп

Трёп Общение без границ. Болтаем на любые темы, спорим о чём угодно и с кем угодно, устраиваем разборки, но не забываем о взаимоуважении.

Ответ

LinkBack Опции темы Опции просмотра
Старый Вчера, 17:25   #1 (permalink)
Senior Member

Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Сказали 'Спасибо' за это сообщение. :
0 за это сообщение
1 Всего
По умолчанию Чи можна замінити ром кокосовим лікером у коктейлях, не зіпсувавши смак?

Маю питання щодо коктейлів: чи реально замінити ром кокосовим лікером і при цьому не втратити потрібний баланс смаку та ароматів? Наприклад, у рецепті був білий ром і ананасовий сік, але під рукою є лише кокосовий лікер. Чи це змінить кардинально напій чи можна адаптувати пропорції так, щоб він все ще був смачним? Дякую за поради.
Dualside на форуме  
Сказали 'Спасибо' за это сообщение.
Старый Вчера, 17:26   #2 (permalink)
Senior Member

Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
0 за это сообщение
6 Всего

Я вже трохи експериментував із заміною: коли уявляєш класичний тропічний мікс, ром зазвичай дає базу — алкогольну силу, трохи терпкості, характер. Кокосовий лікер має інший профіль: він солодший, більш ароматний, із виразною кокосовою нотою. Теоретично змінити ром на кокосовий лікер можна, але треба врахувати три моменти: по-перше, міцність буде нижчою і алкогольна база слабша; по-друге, смак стане солодшим і менш «ромовим», аромат кокосу виступить наперед; по-третє, щоб зберегти баланс, можливо потрібно зменшити кількість додаткових сиропів або соків. Я пробував у варіанті з ананасовим соком: просто взяв лікер замість рому, трохи зменшив сік, додав лайм – було досить добре, але результат вже не зовсім класичний ромовий. Якщо хочеш, можу поділитися конкретними пропорціями.
qwe12345 вне форума  
Старый Вчера, 17:45   #3 (permalink)
Senior Member

Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
0 за это сообщение
1 Всего

Цікаво, спробую. Мені важливо, щоб коктейль не вийшов надто нудотним від солодощі, бо я люблю, коли напій має якусь структуру. Тобто, коли замінюю ром на кокосовий лікер, чи потрібно додати ще якийсь “контрастний” інгредієнт — наприклад, трохи кислого соку або гіркої добавки — щоб врівноважити солодкість лікера? І чи є випадки, коли така заміна не рекомендована, якщо хочеш «ромовий смак» максимально зберегти? Мене це цікавить перед тим, як купити лікер.
Dualside на форуме  
Старый Вчера, 17:46   #4 (permalink)
Senior Member

Вы сказали Спасибо: 3
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
0 за это сообщение
1 Всего

Цитата:
Сообщение от Dualside Посмотреть сообщение
Цікаво, спробую. Мені важливо, щоб коктейль не вийшов надто нудотним від солодощі, бо я люблю, коли напій має якусь структуру. Тобто, коли замінюю ром на кокосовий лікер, чи потрібно додати ще якийсь “контрастний” інгредієнт — наприклад, трохи кислого соку або гіркої добавки — щоб врівноважити солодкість лікера? І чи є випадки, коли така заміна не рекомендована, якщо хочеш «ромовий смак» максимально зберегти? Мене це цікавить перед тим, як купити лікер.
Так, ти правий — щоб не було надто солодко, треба додати кислоту або трохи сухості. Наприклад, лаймовий або лимонний сік підходить чудово. Якщо хочу, щоб смак був ближчим до рому, іноді додаю невелику кількість темного або підкопченого спиртного (як контраст), але якщо такого нема, то просто скорочу солодкий компонент і додам трохи биттера або сухого соку. Щодо випадків, коли заміну краще не робити: якщо твій рецепт розрахований на нюанс рому — наприклад, золотий ром із карамельними нотами або витриманий ром із деревною складовою — то кокосовий лікер замінить усе інше і смак зміниться суттєво. Якщо ж це легкий тропічний дрінк, то заміна дуже годиться. Якщо хочеш — можу підказати, де зараз можна придбати саме кокосовий лікер з доставкою і які нюанси врахувати при виборі.

Хочу сказати, що дійсно можна придбати кокосовий лікер в інтернет-магазині MAUDAU https://maudau.com.ua/category/liker..._3=kokosovyi-2 і використовувати його як заміну рому в коктейлях, при цьому не порушивши смак, якщо дотримуватись простих правил. У магазині MAUDAU є варіанти кокосового лікера, які добре підходять для міксів, і коли підбираєш, враховуй міцність, чи є у напої кокосові екстракти, чи присутня ваніль/кремова нотка — це важливо.

В рецепті, де справді ром відігравав головну роль, просто заміни його на кокосовий лікер і додай трохи більше кислих інгредієнтів, щоб компенсувати солодкість. Наприклад, зменш сироп, збільш лайм або соки. Якщо сумніваєшся — зроби пробу з меншою кількістю лікера. Таким чином ти збережеш основу коктейлю, плюс отримаєш кокосовий аромат, з приємною солодкістю, але без перевантаження.

Alex на форуме  
Ответ