Автозапчасти по Украине  

Вернуться   Автозапчасти по Украине > Неавтомобильные темы > Трёп

Трёп Общение без границ. Болтаем на любые темы, спорим о чём угодно и с кем угодно, устраиваем разборки, но не забываем о взаимоуважении.

Ответ

LinkBack Опции темы Опции просмотра
Старый 19.10.2025, 21:39   #1 (permalink)
Senior Member

Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Сказали 'Спасибо' за это сообщение. :
0 за это сообщение
1 Всего
По умолчанию Є сенс давати безлактозну суміш при газиках і здутті?

Хочу розібратися, чи є сенс переходити на безлактозну суміш, коли у малюка часто бувають газики і здуття живота. Мій син після кожного годування крутиться, підтягує ніжки, чути бурчання в животику, іноді навіть прокидається вночі через це. Я вже змінила пляшечку, перевіряла соску, роблю відрижку після кожного годування, але ситуація не надто змінилася. Читала, що деяким допомагає безлактозна суміш, мовляв, через те, що в ній немає молочного цукру, травлення проходить легше. Але не знаю, чи це дійсно пов’язано з лактозою, чи, можливо, це просто вікове явище і дитина переросте. Хотілося б почути досвід тих, хто вже пробував такий варіант і помітив різницю.
Dualside вне форума  
Сказали 'Спасибо' за это сообщение.
Старый 19.10.2025, 21:41   #2 (permalink)
Senior Member

Вы сказали Спасибо: 3
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
0 за это сообщение
1 Всего

Ми теж через це пройшли, тому розумію тебе прекрасно. У нашого малюка були такі ж симптоми — живіт роздувався, газики мучили, навіть іноді коліки. Нам педіатр тоді пояснила, що подібне може бути через недостатню кількість ферменту, який розщеплює лактозу. Ми вирішили спробувати безлактозну суміш, і через кілька днів стало набагато легше: зникло постійне бурчання, малюк став спокійніше спати, навіть стілець нормалізувався. Але важливо розуміти, що не всім підходить однаково. У когось проблема у повітрі, яке дитина заковтує, у когось — у самій реакції кишечника на нову їжу. Я помітила, що допомагає не лише зміна суміші, а й масаж животика, тепла пелюшка, положення після годування.
Alex вне форума  
Старый 20.10.2025, 00:02   #3 (permalink)
Senior Member

Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
0 за это сообщение
1 Всего

Я якраз думаю, що у нас проблема може бути комплексна. Бо коли малюк їсть повільніше, живіт здуває менше, але все одно чути булькання. Хочу спробувати вести щоденник годувань і записувати, як поводиться дитина після кожного прийому їжі, щоб зрозуміти, чи є закономірність. Боюся зробити помилку й нашкодити, тому поки просто збираю поради. У знайомої дитина теж мала газики, і після переходу на безлактозну суміш усе минуло, але вона каже, що це сталося не відразу, а лише через кілька днів. Тому цікаво, скільки часу потрібно, щоб побачити результат, і чи є сенс робити це без призначення лікаря.
Dualside вне форума  
Старый 20.10.2025, 00:04   #4 (permalink)
Senior Member

Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
0 за это сообщение
6 Всего

Цитата:
Сообщение от Dualside Посмотреть сообщение
Я якраз думаю, що у нас проблема може бути комплексна. Бо коли малюк їсть повільніше, живіт здуває менше, але все одно чути булькання. Хочу спробувати вести щоденник годувань і записувати, як поводиться дитина після кожного прийому їжі, щоб зрозуміти, чи є закономірність. Боюся зробити помилку й нашкодити, тому поки просто збираю поради. У знайомої дитина теж мала газики, і після переходу на безлактозну суміш усе минуло, але вона каже, що це сталося не відразу, а лише через кілька днів. Тому цікаво, скільки часу потрібно, щоб побачити результат, і чи є сенс робити це без призначення лікаря.
Ти все робиш правильно, спостереження дуже важливі. Зазвичай покращення видно вже через кілька днів, коли організм адаптується. Якщо дитина почувається спокійніше, зменшуються здуття, то це вже сигнал, що суміш підходить. Безлактозні дитячі суміші https://maudau.com.ua/category/dytia...10=bez-laktozy можна купити в інтернет-магазині MAUDAU, там великий вибір для різних вікових категорій, зручно замовляти навіть невеликі упаковки, щоб протестувати. У таких сумішах прибрано молочний цукор, тому вони легше засвоюються, особливо коли у малюка є проблеми з травленням. Це гарний варіант, щоб полегшити стан під час газиків чи здуття, але при цьому варто стежити за реакцією — чи стає дитині краще, чи стабілізується апетит і сон.
Я помітила, що важливо не лише обрати саму суміш, а й правильно готувати: температура води, чистота пляшечки, спокійна атмосфера під час годування. І тоді навіть найчутливіший животик з часом віддячить гарним настроєм і спокійними ночами.
qwe12345 вне форума  
Ответ