![]() |
Є сенс давати безлактозну суміш при газиках і здутті? Хочу розібратися, чи є сенс переходити на безлактозну суміш, коли у малюка часто бувають газики і здуття живота. Мій син після кожного годування крутиться, підтягує ніжки, чути бурчання в животику, іноді навіть прокидається вночі через це. Я вже змінила пляшечку, перевіряла соску, роблю відрижку після кожного годування, але ситуація не надто змінилася. Читала, що деяким допомагає безлактозна суміш, мовляв, через те, що в ній немає молочного цукру, травлення проходить легше. Але не знаю, чи це дійсно пов’язано з лактозою, чи, можливо, це просто вікове явище і дитина переросте. Хотілося б почути досвід тих, хто вже пробував такий варіант і помітив різницю. |
Ми теж через це пройшли, тому розумію тебе прекрасно. У нашого малюка були такі ж симптоми — живіт роздувався, газики мучили, навіть іноді коліки. Нам педіатр тоді пояснила, що подібне може бути через недостатню кількість ферменту, який розщеплює лактозу. Ми вирішили спробувати безлактозну суміш, і через кілька днів стало набагато легше: зникло постійне бурчання, малюк став спокійніше спати, навіть стілець нормалізувався. Але важливо розуміти, що не всім підходить однаково. У когось проблема у повітрі, яке дитина заковтує, у когось — у самій реакції кишечника на нову їжу. Я помітила, що допомагає не лише зміна суміші, а й масаж животика, тепла пелюшка, положення після годування. |
Я якраз думаю, що у нас проблема може бути комплексна. Бо коли малюк їсть повільніше, живіт здуває менше, але все одно чути булькання. Хочу спробувати вести щоденник годувань і записувати, як поводиться дитина після кожного прийому їжі, щоб зрозуміти, чи є закономірність. Боюся зробити помилку й нашкодити, тому поки просто збираю поради. У знайомої дитина теж мала газики, і після переходу на безлактозну суміш усе минуло, але вона каже, що це сталося не відразу, а лише через кілька днів. Тому цікаво, скільки часу потрібно, щоб побачити результат, і чи є сенс робити це без призначення лікаря. |
Цитата:
Я помітила, що важливо не лише обрати саму суміш, а й правильно готувати: температура води, чистота пляшечки, спокійна атмосфера під час годування. І тоді навіть найчутливіший животик з часом віддячить гарним настроєм і спокійними ночами. https://image.maudau.com.ua/webp/siz...359bd4ea34.jpg |
| Текущее время: 05:38. Часовой пояс GMT +2. |