Автозапчасти по Украине  

Вернуться   Автозапчасти по Украине > Неавтомобильные темы > Трёп

Трёп Общение без границ. Болтаем на любые темы, спорим о чём угодно и с кем угодно, устраиваем разборки, но не забываем о взаимоуважении.

Ответ

LinkBack Опции темы Опции просмотра
Старый 17.02.2026, 14:27   #1 (permalink)
Junior Member

Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Сказали 'Спасибо' за это сообщение. :
0 за это сообщение
0 Всего
По умолчанию Чи реально за один рік розібратися в собі, спробувати кілька напрямків і не витратити час даремно перед вибором професії?

Привіт усім! Сиджу от думаю: чи реально за один рік нормально розібратися в собі, протестувати кілька різних напрямків і не просрати час дарма, перш ніж вибрати нормальну професію? Мені 22, після коледжу попрацював півроку за спеціальністю – і зрозумів, що це не моє зовсім. Почав потроху пробувати: фріланс у дизайні, потім python покодив, маркетинг глянув – все ніби цікаво, але страшно, що просто гаятиму роки на ці "пошуки себе". Хтось реально проходив таке? Як зрозуміли, куди йти, і скільки часу на це пішло? Дуже цікаво почути ваші історії, бо в мене вже в голові каша повна.
Vutesh вне форума  
Сказали 'Спасибо' за это сообщение.
Старый 17.02.2026, 16:35   #2 (permalink)
Member

0 за это сообщение
0 Всего

Так, я теж через цей треш проходив. Після школи пішов на економіку, бо всі казали "престижно й грошей буде", але на третьому курсі вже хотілося все кинути. Взяв академ, рік працював, паралельно тестував усе підряд – івенти робив, SMM вів, навіть 3D тиждень повчив. Зрозумів, що мені до душі спілкування з людьми і тексти писати. Зараз на психології вчусь, але дистанційно – дуже зручно, бо працюю і не прив'язаний до лекцій зранку. Для мене гарним варантом був варіант з дистанційною освітою та до того ж можливо було зробити вступ без НМТ https://university.ap.education/vstup-bez-nmt-zno/ та вступити в будь-який виш за кордон на будь-яку спеціальність та підтягнути мову

Последний раз редактировалось Verer; 18.02.2026 в 14:27.
Verer вне форума  
Старый 17.02.2026, 16:35   #3 (permalink)
Member

0 за это сообщение
0 Всего

Зараз справді багато молоді саме в такому підвішеному стані – закінчують навчання, йдуть за фахом і швидко вигорають. Або взагалі нікуди не йдуть, бо "ще не впевнені". І от ця пауза на рік-два для "пошуку себе" стала майже стандартною справою. Раніше люди просто терпіли й працювали все життя на одному місці, а тепер ніби суспільство мовчки дало добро міняти напрямок скільки завгодно. З одного боку класно, що є така свобода, з іншого – лякає, що в 30 ще можна бути "в процесі". Але мабуть у кожного свій ритм і свій момент, коли нарешті клацає, що це воно.
Ramlik вне форума  
Ответ