![]() |
| |||||||
| Трёп Общение без границ. Болтаем на любые темы, спорим о чём угодно и с кем угодно, устраиваем разборки, но не забываем о взаимоуважении. |
![]() |
| | LinkBack | Опции темы | Опции просмотра |
| | #1 (permalink) |
| Senior Member | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Senior Member |
Та це класична ситуація, не хвилюйся! Коли басейн довго стоїть без руху, то може бути одразу дві проблеми. У мене так було: спочатку збився pH, і вода стала тьмяною, а вже потім, через кілька днів без фільтрації, підтягнулися бактерії — вони дають той самий запах і слизьку плівку по краях. Я для початку завжди перевіряю тестером pH і хлор, бо без цього важко зрозуміти, що там відбувається. Якщо pH сильно "поплив", вода мутніє майже миттєво. А бактерії проявляються трохи пізніше, коли вже неприємно дивитися на басейн. Але все можна поправити, головне діяти по черзі.
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| Senior Member |
Дякую, це вже дещо прояснює. Можеш уточнити: якщо починати саме з перевірки pH, то наскільки критичними є відхилення? І чи потрібно одразу вливати якісь засоби для дезінфекції, чи варто спершу повністю стабілізувати pH? Просто не хочу змішувати все підряд, бо чув, що неправильна послідовність тільки погіршує стан води. Порадь, як ти робиш у таких випадках.
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Senior Member |
У такому випадку я завжди починаю саме з корекції кислотності. Коли рівень pH поза нормою, будь-яка дезінфекція працює слабше, і тоді ні хлор, ні безхлорні варіанти не дають нормального результату. Я використовую засоби для корекції рівня pH води у басейні https://aquadoctor.ua/ua/product-cat...-korrekcii-ph/ , додаю невеликими порціями та кожного разу перевіряю зміни тестером. Коли pH повертається до адекватного діапазону, вода починає реагувати зовсім інакше: дезінфектори працюють стабільно, мутність відходить швидше, і запах зникає. Після цього вже переходжу до очищення та фільтрації, інколи даю басейну "прогнати" воду кілька годин поспіль. Це дозволяє без зайвих витрат повернути воду в нормальний стан. Якщо діяти в такій послідовності, то навіть після довгого простою басейн досить легко оживити і не доводиться міняти всю воду. |
| | |
![]() |
| |