Автозапчасти по Украине  

Вернуться   Автозапчасти по Украине > Неавтомобильные темы > Трёп

Трёп Общение без границ. Болтаем на любые темы, спорим о чём угодно и с кем угодно, устраиваем разборки, но не забываем о взаимоуважении.

Ответ

LinkBack Опции темы Опции просмотра
Старый 02.12.2025, 00:49   #1 (permalink)
Senior Member

Вы сказали Спасибо: 3
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
Сказали 'Спасибо' за это сообщение. :
0 за это сообщение
1 Всего
По умолчанию При довгому простої басейну що псує воду: pH-зсув чи бактерії?

Вітаю всіх. Потрібна порада від тих, хто добре розбирається в догляді за басейнами. У мене басейн стояв без використання певний час, і коли я знову перевірив воду, то побачив, що вона стала тьмяною і ніби важчою на вигляд. Замислився, що саме могло спричинити проблему: чи це змінився рівень pH через тривалий простій, чи, можливо, вода просто "зацвіла" і там вже активувалися бактерії. Не хочу поспішати й додавати що-небудь навмання. Підкажіть, за якими ознаками можна визначити справжню причину псування води і з чого варто почати процес відновлення?
Alex вне форума  
Сказали 'Спасибо' за это сообщение.
Старый 02.12.2025, 00:50   #2 (permalink)
Senior Member

Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
0 за это сообщение
5 Всего

Та це класична ситуація, не хвилюйся! Коли басейн довго стоїть без руху, то може бути одразу дві проблеми. У мене так було: спочатку збився pH, і вода стала тьмяною, а вже потім, через кілька днів без фільтрації, підтягнулися бактерії — вони дають той самий запах і слизьку плівку по краях. Я для початку завжди перевіряю тестером pH і хлор, бо без цього важко зрозуміти, що там відбувається. Якщо pH сильно "поплив", вода мутніє майже миттєво. А бактерії проявляються трохи пізніше, коли вже неприємно дивитися на басейн. Але все можна поправити, головне діяти по черзі.
123456br вне форума  
Старый 02.12.2025, 01:03   #3 (permalink)
Senior Member

Вы сказали Спасибо: 3
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
0 за это сообщение
1 Всего

Дякую, це вже дещо прояснює. Можеш уточнити: якщо починати саме з перевірки pH, то наскільки критичними є відхилення? І чи потрібно одразу вливати якісь засоби для дезінфекції, чи варто спершу повністю стабілізувати pH? Просто не хочу змішувати все підряд, бо чув, що неправильна послідовність тільки погіршує стан води. Порадь, як ти робиш у таких випадках.
Alex вне форума  
Старый 02.12.2025, 01:06   #4 (permalink)
Senior Member

Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
0 за это сообщение
5 Всего

У такому випадку я завжди починаю саме з корекції кислотності. Коли рівень pH поза нормою, будь-яка дезінфекція працює слабше, і тоді ні хлор, ні безхлорні варіанти не дають нормального результату. Я використовую засоби для корекції рівня pH води у басейні https://aquadoctor.ua/ua/product-cat...-korrekcii-ph/ , додаю невеликими порціями та кожного разу перевіряю зміни тестером. Коли pH повертається до адекватного діапазону, вода починає реагувати зовсім інакше: дезінфектори працюють стабільно, мутність відходить швидше, і запах зникає. Після цього вже переходжу до очищення та фільтрації, інколи даю басейну "прогнати" воду кілька годин поспіль. Це дозволяє без зайвих витрат повернути воду в нормальний стан. Якщо діяти в такій послідовності, то навіть після довгого простою басейн досить легко оживити і не доводиться міняти всю воду.

123456br вне форума  
Ответ