![]() |
| |||||||
| Вернуться на сайт | Регистрация | Справка | Пользователи | Календарь | Поиск | Сообщения за день | Все разделы прочитаны |
| Трёп Общение без границ. Болтаем на любые темы, спорим о чём угодно и с кем угодно, устраиваем разборки, но не забываем о взаимоуважении. |
![]() |
| | LinkBack | Опции темы | Опции просмотра |
| | #1 (permalink) |
| Junior Member | Однак реальний досвід виявився зовсім іншим, ніж очікувалось на початку. Мій відгук — це власна історія замовника, який очікував професійний підхід, але зіштовхнувся з низкою проблем, що суттєво вплинули на результат і фінальне враження. Особистий PR Ольги Кулакової та реальна якість роботи Перший аспект, який хотілося б відзначити, — невідповідність між іміджем, який активно створює Ольга Кулакова HR, та реальним рівнем компетентності, що проявляється під час роботи. Зовні позиціювання виглядає дуже переконливо: експертність, досвід, професійна методологія, а також численні публікації та активність у соціальних мережах. Та коли справа дійшла до реального підбору персоналу для компанії в Києві, стало помітно, що методи роботи значною мірою емоційні, а не професійні. У багатьох моментах оцінка кандидатів ґрунтувалася не на компетенціях або досвіді, а на суб’єктивних враженнях. Це, на мою думку, і стало однією з ключових причин неякісного результату. Проблема №1: підібраний персонал не відповідав вимогам Найбільш критичний момент — кандидати, які взагалі не відповідали оголошеним вимогам. Попри детальне технічне завдання, яке я надав HR Solutions, підібрані претенденти мали або недостатній досвід, або відсутність ключових навичок, або взагалі інший професійний профіль. Це створило значні незручності: довелося витрачати зайвий час на інтерв’ю; процес пошуку затягувався; компанія в Києві залишалась без потрібного спеціаліста; виникали додаткові бізнес-ризики. Я очікував, що агентство з таким позиціонуванням забезпечить якісний первинний відбір, але цього не сталося. Складається враження, що кандидатів відбирали поспіхом або без належної перевірки. Проблема №2: вимога оплати за неякісний результат Ще один момент, який суттєво вплинув на моє ставлення до агентства, — це вимога оплати, незважаючи на той факт, що підбір персоналу не був успішним. У Києві багато HR-агентств, які працюють за принципом оплати за результат, проте в моєму випадку HR Solutions olgakulakova1.wordpress.com наполягали на оплаті навіть тоді, коли запропоновані кандидати не відповідали вимогам, а робота фактично не була виконана. З боку клієнта це виглядає як спроба отримати винагороду незалежно від якості. Саме це створило враження, що головним пріоритетом агентства є не результат і не інтерес клієнта, а отримання оплати будь-яким чином. Коли особистий PR не підтверджує компетентність Найбільше розчарування викликає контраст між тим, як Ольга Кулакова презентує себе як HR-експерта, і тим, що відбувається у реальному процесі роботи. Складається враження, що особистий бренд працює значно краще, ніж реальні механізми підбору персоналу. У Києві рекрутингові агенції змагаються за клієнтів, і я очікував, що професійність буде відповідати заявленому рівню. Але в моєму досвіді PR виявився сильнішим за компетентність — і саме це найбільше вплинуло на остаточне рішення відмовитися від подальшої співпраці. Емоційність у доборі персоналу як ризик Ще один важливий момент — це надмірна емоційність в оцінці кандидатів. Натомість у рекрутингу важлива об’єктивність, чітка методологія, структурований аналіз та багатоступінчастий відбір. Коли оцінка ґрунтується не на фактах і навичках, а на емоціях, результат майже завжди непередбачуваний. І у моєму випадку так і сталося. Підсумок: досвід співпраці з HR Solutions у Києві Як клієнт, який мав реальний досвід співпраці з Ольгою Кулаковою HR у Києві, я можу підсумувати наступне: особистий PR не відповідає реальному рівню компетентності; підібраний персонал не відповідав вимогам; підхід до роботи емоційний, а не професійний; агентство вимагало оплату навіть попри неякісний результат; якість сервісу не відповідає очікуванню та заявленій експертності. Цей відгук заснований на моєму власному досвіді і може стати корисним для бізнесів у Києві, які шукають надійного рекрутера та прагнуть уникнути помилок під час вибору партнерів у сфері HR. |
| | |
![]() |
| Опции темы | |
| Опции просмотра | |
| |