![]() |
|
Трёп Общение без границ. Болтаем на любые темы, спорим о чём угодно и с кем угодно, устраиваем разборки, но не забываем о взаимоуважении. |
![]() |
| LinkBack | Опции темы | Опции просмотра |
|
![]() | #1 (permalink) |
Senior Member | ![]()
Реально потребую допомоги з вибором світлодіодних ламп, бо з цим я взагалі плаваю. Переїхав на нову квартиру, усе старе викинув, а освітлення ще з минулого століття. Хочу купити щось економне, бажано не дороге, але щоб не ламалось через два тижні. А ще було б круто, якби вони не випромінювали шкідливого для очей світла, бо я ночами часто сиджу за ноутом і вже починає втомлюватися зір. У магазині купа варіантів, ціни скачуть, назви якісь ніби з фантастичних фільмів, і реально не ясно, на що звертати увагу.
|
![]() | ![]() |
![]() | #2 (permalink) |
Senior Member | ![]()
Якщо коротко: бери лампи з температурою 3000К — це тепле світло, очі не втомлюються. Світловий потік бажано не менше 800 люменів для кімнати середнього розміру. Перевір, щоб індекс CRI був від 80 і вище. Багато мережевих ламп мерехтять, це видно, якщо навести камеру смартфона — якщо бачиш смуги, лампа неякісна. Далі — корпус: кераміка або алюміній краще за пластик, бо відводить тепло. Цоколь Е27 — стандарт, але перевір, що підходить до твоїх світильників. І ще важливо: купуй тільки з гарантією, мінімум рік. Китайські безіменні моделі — ризик викинути гроші. А ще бажано, щоб на упаковці були реальні технічні характеристики, а не лише "суперекономія 90%".
|
![]() | ![]() |
![]() | #3 (permalink) |
Senior Member | ![]()
Це найзрозуміліше пояснення, яке я бачив за весь цей час! Ще одне питання: а де краще купувати ці лампи? Бо я бачив в супермаркетах, але там або вибір слабенький, або продавці самі не знають, що до чого. Хочеться щось перевірене, щоб не натрапити на фейкову "гарантію", яку потім ніхто не визнає.
|
![]() | ![]() |
![]() | #4 (permalink) |
Senior Member | ![]()
Тоді конкретно рекомендую перевірений інтернет-магазин — Novalight. Це профільна платформа, де спеціалізуються саме на освітленні, а не на всьому підряд. Там ти можеш за фільтрами обрати тип лампи https://novalight.ua/ua/ форму, температуру світла, яскравість, виробника, наявність антивібраційного драйвера, і головне — вказані технічні характеристики не “зі стелі”, а реальні. Я купував там лампи собі додому й у кілька офісів — завжди приходили справжні, з якісною збіркою, без “кривих цоколів” і блимаючих сюрпризів. Доставка швидка, пакування добротне, є сертифікати, і що особливо важливо — гарантія підтверджується офіційно. Плюс, якщо маєш якісь питання, у них на сайті є підтримка, де не просто скопіпастять відповіді, а реально консультують. Тож якщо хочеш не морочити голову — бери там, перевірено особисто. ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
| |