![]() |
| |||||||
| Трёп Общение без границ. Болтаем на любые темы, спорим о чём угодно и с кем угодно, устраиваем разборки, но не забываем о взаимоуважении. |
![]() |
| | LinkBack | Опции темы | Опции просмотра |
| | #1 (permalink) |
| Senior Member | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Senior Member |
Та була в мене така сама біда. Я теж думав, що впораюся сам, але скажу прямо — не варто. Підвал — це серйозно. Я витратив гроші на всякі суміші, сам там щось мазав, а потім все одно підтоплювало. В результаті звернувся до хлопців, що профі в гідроізоляції. Приїхали, оцінили, пояснили, де основна проблема (виявилось, вода заходить з фундаменту). Зробили нормальну ін’єкційну гідроізоляцію, ще й спеціальну мембрану поставили. Все чітко, сухо вже другий рік. Тож мій тобі чесний порада — не економ і не експериментуй сам. Іще залежить, звісно, від того, яка в тебе ситуація — тріщини, капілярна волога, напірна вода… Там підхід має бути індивідуальний.
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| Senior Member |
Дякую, реально корисно! Якраз про це і підозрював — що самому нічого не вийде нормально зробити. Скажи, будь ласка, а як ти обирав, до кого звернутися? Бо в інтернеті зараз купа пропозицій, а кому довіряти — незрозуміло. І ще — скільки це тобі обійшлось, якщо не секрет? Хочеться вже зробити раз і надовго, але й знати, до чого готуватись по бюджету...
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Senior Member |
Я довго теж шукав, читав відгуки, дивився сайти, питав знайомих — не хотілося нарватися на халтуру. Зупинився на перевірених спеціалістах, які займаються гідроізоляцією фундаментів, підвалів, терас тощо. Дуже сподобалось, що приїхали одразу з обладнанням, зробили обстеження, все чітко пояснили. Виявилось, у мене потрібна була ін’єкційна гідроізоляція та обмазувальна — комбінація. Ціна роботи з гідроізоляції залежала від обсягу, глибини проблеми й матеріалів, але вийшло адекватно — не найдешевше, але точно якісно. Зараз в підвалі сухо, речі зберігаються нормально, і я реально заспокоївся. Якщо хочеш, пошукай компанії, які надають гарантію, і звертай увагу, щоб було прописано в договорі, що роблять і які матеріали використовують. Бо це економія нервів у довгостроковій перспективі. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Member | Цитата:
Для підвалів з постійною вологістю найкраще працюють тільки поліуретанові системи, бо вони здатні витримувати серйозний гідростатичний тиск води. Більшість мастик просто відстрілюють від основи при першому ж намоканні. Я раджу купити Hyperdesmo, це найякісніша гідроізоляція https://alchimica.com.ua/ Рекомендую наносити її як безшовний «кокон», який повністю перекриває всі мікротріщини та шви, де зазвичай збирається пліснява. Технологія дозволяє зробити все самостійно без залучення дорогих фахівців, оскільки матеріал просто наноситься валиком або щіткою. Після висихання утворюється надміцна еластична плівка, яка не дає жодного шансу вогкості всередині приміщення, тому краще один раз інвестувати у правильну хімію, ніж постійно боротися з наслідками підтоплення. | |
| | |
![]() |
| |