![]() |
Чому двотрубні моделі фанкойлів працюють в одному режимі Двотрубні фанкойли сьогодні користуються значною популярністю у системах опалення та кондиціонування, проте багато користувачів не до кінця розуміють, чому такі моделі працюють лише в одному режимі. Я сам нещодавно зіткнувся з цим питанням, коли встановлював нову систему у власному офісі, і спершу це здавалося мені дивним. Насправді все пояснюється простою конструкцією та принципом роботи цих пристроїв. Двотрубна схема передбачає наявність лише двох магістралей: одна для гарячої або холодної води, інша для зворотного потоку. Через це фанкойл отримує теплоносій лише одного виду в кожен конкретний момент часу. Якщо система подає гарячу воду, прилад працює на обігрів, а якщо холодну — на охолодження. Змінити режим "на ходу" без додаткового обладнання неможливо. Сам я помітив, що така простота конструкції має і переваги: зменшується ризик поломок, спрощується обслуговування, а також знижується вартість установки порівняно з чотиритрубними системами. Ще один важливий момент полягає в балансуванні потоків. У двотрубних фанкойлах відсутній окремий контур для протилежного режиму, тому водяні магістралі не можуть одночасно подавати гарячу та холодну воду. Це накладає певні обмеження на експлуатацію, але водночас робить систему більш надійною для повсякденного використання. Я переконався в цьому, коли тестував різні режими влітку та взимку: прилади стабільно підтримували потрібну температуру, хоч і в одному режимі. Отже, двотрубні моделі фанкойлів — це оптимальне рішення для тих, хто шукає просту, надійну і економічну систему: https://alekseev.com.ua/shho-take-fa...ennya-tehniky/. Вони ідеально підходять для офісів, невеликих квартир та приміщень, де не потрібно одночасне опалення та охолодження. Я можу впевнено сказати, що для більшості стандартних завдань такий варіант є цілком достатнім і дозволяє уникнути зайвих складнощів з експлуатацією та обслуговуванням. |
| Текущее время: 19:44. Часовой пояс GMT +2. |