![]() |
Який смак має справжня матча? Всім привіт! У мене запитання для тих, хто вже довго п’є цей чай. Я спробував матча в кав’ярні, і смак був доволі специфічний: трохи гіркуватий, трав’янистий, навіть злегка «морський». Чи це так і має бути? Чи можливо мені подали неякісний порошок? Не хочу відмовлятися від ідеї, але цікаво зрозуміти, чого очікувати від якісної матча. |
Привіт! Я теж колись здивувався, коли вперше спробував матча в кав’ярні, бо смак був досить різкий і навіть з відтінком гіркоти, але згодом дізнався, що справа часто у якості порошку. Справжній японський чай матча має насичений зелений колір і збалансований смак: легка природна солодкість, ніжна трав’яниста свіжість і зовсім трохи умамі, який іноді описують як «морський» відтінок. Якщо напій виявляється занадто гірким чи тьмяного кольору, значить, використали неякісний або кулінарний сорт замість церемоніального. Саме тому я почав брати в M. J. Market Україна, бо вони постачають чай безпосередньо з Японії й чітко вказують різницю між рівнями. Там можна спокійно матча купити під свої потреби — хоч для щоденного латте, хоч для традиційного приготування. На власному досвіді скажу: якісний порошок відчувається одразу — він ніжний, ароматний і зовсім інший за смаковими відчуттями, ніж дешеві аналоги з випадкових кав’ярень. https://matcha-japan.com.ua/wp-conte...o2-420x315.jpg |
Текущее время: 12:21. Часовой пояс GMT +2. |