![]() |
де шукати VIN-код і як його перевірити? Друзі, підкажіть, будь ласка, хто в темі — де на машині шукати той клятий VIN-код? Вперше беруся за перевірку авто, а той номер чи то захований десь, чи я просто не там дивлюсь. Перелопатив купу сайтів, але там усе якось складно пояснюється, і кожен пише по-різному. Хтось каже — дивися під капотом, хтось — під склом, хтось узагалі лякає, що його могли видалити. Чесно, трохи нервую, бо не хочеться взяти "кота в мішку". Буду вдячний за будь-які поради. |
Знаєш, я теж недавно через це проходив, то дуже розумію твої переживання. Найперше, глянь на табличку під лобовим склом з боку водія — там він має бути, видно через скло. Потім — двері водія, десь на стійці або на рамі — має бути наклейка з VIN. Також може бути під капотом, біля моторного щита, або на самій рамі. Якщо не знаходиш — подивись у техпаспорт, там точно вписаний. Головне — щоб номер був чітко видно і не виглядав перебитим чи переробленим. |
Дякую, реально допоміг! Я таки знайшов його під склом, трохи припало пилом, але прочитати можна. Слухай, а як далі з ним бути? Я чув, що по ньому можна перевірити історію авто, але не знаю, де краще це зробити, щоб не натрапити на якийсь лохотрон. Чи є нормальні сервіси для цього? |
Так, звісно! Сам користувався — є крута штука, називається VIN Сheck . Там усе просто: вводиш VIN і отримуєш повну перевірку авто по він коду. Реально корисна річ, бо можна побачити, чи машина була в аваріях, чи змотували пробіг, скільки в неї було власників, навіть якщо її возили з-за кордону. Я от так хотів купити машину з "чистою історією", а перевірка показала, що вона після серйозної ДТП у Штатах і з неї скрутили 150 тисяч пробігу. Добре, що вчасно глянув — зекономив і гроші, і нерви. Тому якщо вже маєш VIN — не зволікай, зроби перевірку авто по він коду через VIN Сheck, бо це зараз єдиний надійний спосіб дізнатись правду про машину. https://i.postimg.cc/gcXHNb5P/12-05-2025-114848.jpg |
Текущее время: 08:17. Часовой пояс GMT +2. |