![]() |
Після далекої поїздки почало тягнути спину — як зрозуміти, що це не просто втома? Я після поїздки на 800 км кілька днів не міг розігнутись — подумав, що просто пересидів за кермом. Ну, буває. Але через тиждень почало тягнути в ногу і «стріляти» в попереку. Тут уже стало трохи стрьомно. Почав думати — може це щось серйозніше? Радикуліт, чи як там воно називається? |
Це точно не жарти. У мене схоже було після того, як кілька днів копався в машині на ямі — зігнувся, щось клацнуло, і все, привіт. Спочатку намагався відлежатися, мастив якоюсь мазюкою, але біль тільки наростав. Виявилось — защемлення нерва, класичний радикуліт. І це не «просто спина болить». Там усе складніше, особливо якщо дійде до оніміння чи втрати сили. |
Я от нещодавно натрапив на хорошу статтю про це — без зайвих термінів, але по суті. Там пояснено, коли біль у спині — звичайне перенапруження, а коли це вже радикуліт. https://gmka.org/uk/articles/radykul...ta-likuvannya/ Навіть розписано, чим небезпечне самолікування, і коли обов’язково бігти до лікаря. Особливо корисно тим, хто багато часу проводить у кріслі чи з гайковим ключем у руках. |
До речі, я тільки з тої статті дізнався, що біль може йти не тільки вниз по нозі, а й до шиї — це теж радикуліт, просто в іншому відділі. А ми ж звикли думати — спина болить? Ну, попустить. А воно ж може дати ускладнення. |
Так і є. А ще зручніше — що там усе українською, без пафосу й реклами. Я от собі зберіг у закладки — пригодиться. Бо спина у нас у всіх одна, а маршрутів — на тисячі кілометрів. |
Текущее время: 06:57. Часовой пояс GMT +2. |